27 martie 2013

Tort cutie cu flori

          Diana a venit intr-o zi la mine si si-a comandat singura tortul de ziua ei. Nu stia exact ce vroia decat ca vrea sa fie cu albastru si roz culorile ei preferate. Totusi m-a avertizat ca vrea un tort special pentru a fi pozat si sa se mandreasca cu el, un tort ca de catalog. Aveam modelul acesta de mult in minte si mi s-a oferit ocazia sa il pun in practica. A ramas fara cuvinte cand l-a vazut si a fost foarte incantata ca a avut un tort unic si cea ce nu mai vazuse pana atunci.
     Tortul a fost cu blat de cacao, mousse de ciocolata alba si jeleu de fructe de padure.






Tort Dorin

          Dorin a primit acest tort din partea sotiei care s-a gandit ca anul acesta sa ii faca un cadou dulce de ziua lui. El in fiecare zi sta pe genunchi si pune gresia si faianta si deci tortul a avut ca inspiratie chiar meseria lui de zi cu zi. Am incercat sa reproduc munca lui precum si uneltele pe care le foloseste zi de zi.
Tortul a fost cu blat de cacao, mousse de ciocolata alba si jeleu de fructe de padure.






Tort pian

        Calin este un foarte bun pianist asa ca anul acesta de ziua lui tema a fost muzica si bineinteles iphon-ul care il butoneaza zi si noapte. Nu a dorit un tort integral din pasta de zahar asa ca tortul a fost acoperit cu frisca si doar ceva decoratii din pasta de zahar.
Tortul a fost cu blat de cacao, mousse de ciocolata alba si jeleu de fructe de padure.







Tort cale

             Unul dintre cele mai dragi torturi este acesta. Silvana a facut botezul la o varsta matura, dar si-a dorit ca desertul de la masa de dupa sa fie unul deosebit. Dorinta ei a fost sa fie ceva simplu si elegant, cu multe cale si fluturasi. Langa toate aceste lucruri a mai dorit un pergament cu un verset din Biblie care sa reflecte acea zi deosebita. Am lucrat cu drag la acest tort pentru ca stiam cat de mult inseamna pentru ea si cat de multa bucurie ii va aduce, dar si pentru cei aproape 100 de invitati la eveniment. 
Tortul a fost cu blat de cacao si ganache de ciocolata.










Tort fundita

Un tort simplu si de efect, potrivit pentru un cadou. Tortul a fost cu blat de cacao, ganache de ciocolata cu lapte si ganache de ciocolata alba.






Tort Sefora

            Sefora e pasionata de cantat si e si o cantareata desavarsita. Pasiunea ei s-a reflectat in acest tort cu ocazia zilei ei de nastere, ceva simplu si avand in centru microfonul de pe scena. Mai mult de atat am aflat cand i-am dus tortul ca numele ei inseamna "privighetoare" deci acele pasarele pe tort au dat si mai multa semnificatie tortului.
Tort  a fost cu blat de vanilie, crema caramel si mousse de ciocolata alba.





Tort Mary

           Mariana si-a sarbatorit ziua de nastere cu familia, dar de data aceasta a vrut sa comande un tort din lipsa de timp. Tortul s-a vrut unul simplu, dar nu am uitat ca albastrul e culoarea ei preferata si deci am folosit albastru in combinatie cu maro.
Tortul a avut un blat de vanilie si unul de cacao si crema de dulce de leche.






Tort pantof


       Acest tort a fost un cadou pentru Miguela cu ocazia implinirii a 25 de ani. Sora ei s-a gandit sa ii faca acest cadou unic si tot ea a fost si cea care a ales modelul si stiind pasiunea surorii ei pentru tot ce este sic si modern. Miguela a fost foarte incantata si prietenii ei au ramas fara cuvinte. Bineinteles pantaful l-a pus la loc de cinste si il va pastra ca si amintire.
Tortul a cu blat de vanilie, crema de vanilie si mousse de fructe de padure.








26 martie 2013

Tort Rodica

          Primul meu tort cu tema specifica, in acest caz croitoria. Rodica e pasionata de croitorie, nu e meseria ei de baza, dar isi petrece ore un fiecare zi langa masina de cusut si cu foarfeca in mana. Acest tort cu ocazia zilei ei de nastere a vrut sa reflecte marea ei pasiune pentru croitorie si totodata sa ii indulceasca ziua. Detaliile de papiota, foarfeca, metru si multi nasturi au facut-o sa zambeasca cu lacrimi cand a vazut tortul, nu se mai satura sa se uite la el si sa il admire.
Compozitia a fost de blat de cacao si mousse de ciocolata alba.






Tort trandafir roz

       Florin a vrut sa ii faca surpriza sotiei si i-a comandat acest tort. Nu am avut nici un indiciu pentru model, nu a vrut sa fie scris nici un mesaj asa ca misiunea mea era una destul de dificila. Am ales in final acest model care mie mi se pare romantic si delicat si am avut dreptate pentru ca succesul a fost unul garantat. Si acum este unul din torturile mele de suflet si as repeta modelul oricand.
       Tortul a fost unul cu blat de cacao si ganache de ciocolata.





Tort crema de unt

          Daca vrei sa faci o bucurie unor prieteni atunci pregateste un tort si sigur nu vei da gres. Acest tort     l-am facut pentru a ne bucura cu prietenii si vecinii nostri si pot spune ca a fost un succes total. 
Tortul este cu blat de negresa, mousse de ciocolata alba si imbracat in crema fina de unt.





Primul Tort

           Cu acest tort a inceput aventura in lumea torturilor cu fondant. Urma aniversarea a sase ani de casnicie si am vrut sa fac ceva deosebit si totusi sa fie ceva perfect si profesionist. Sotul meu drag m-a luat de mana si impreuna am mers la un magazin specializat in ustensile de fondant si acolo pot spune ca mi-am facut de cap :) si restul e istorie. Mi-am cumparat multe lucruri si apoi lucrand cu ele m-am indragostit de aceste torturi, chiar daca iti ocupa mult timp, sadisfactia pe care o ai la final merita tot efortul. Acest tort l-am dorit cat mai colorat si vesel si sa fie un cadou pentru amandoi cu ocazia aniversarii.
                 Tortul a fost din blat de vanilie cu mousse de piersici.





Tort aniversare Claudia&Mihai


      Claudia si Mihai au implinit 7 ani de prietenie si au dorit sa sarbatoreasca acest eveniment printr-o cina romantica si un tort deosebit. Dorinta le-a fost indeplinita bineinteles si asa a luat nastere acest tort in forma de inimioara, alb si rosu, culorile pasiunii si puritatii si bineinteles un trandafir rosu.
       Tortul este un Tort Red Velvet: blat rosu cu iaurt si crema de mascarpone.







Tort botez Elisa

Tortul de botez pentru Elisa a fost unul delicat si cu multe detalii specifice bebelusilor: papucei, cuburi, biberonul si ursuletul completeaza acest decor. Tortul a fost o bucurie pentru toti invitatii, dar si o amintire pentru Elisa peste cativa ani cand va vedea pozele.
Tortul este din blat de cacao, mousse de ciocolata alba si jeleu de fructe de padure.